Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Wonky Food – To rescue food

Wonky Food – To rescue food: Wereldwijd wordt één derde van al het voedsel verspild. Eten weggooien kost niet alleen geld, maar is ook slecht voor het milieu. Zo gooien we niet alleen een banaan weg, maar ook heel het proces dat eraan voorafging om de banaan te oogsten, transporteren, verpakken, koelen en bewaren. Zonde, toch?

Groenten en fruit zijn koplopers: bijna de helft van alle groenten en fruit wordt verspild. Groenten en fruit zijn namelijk heel gevoelig voor beschadigingen te wijten aan schommelingen in het klimaat en hevig transport. Daarnaast zijn er ook de ‘misvormde’ soortgenoten die vaak uit de rekken gehaald worden en de stromen die verloren gaan in het verwerkingsproces. Tot slot zijn er delen van groenten en fruit die we niet gewend zijn te gebruiken, maar wel perfect lekker en gezond zijn.

Wonky Food - To rescue food

Wonky maakt smaakvolle en gezonde dips bomvol geredde groenten. Zo wil Wonky samen met jullie voedselverspilling tegengaan! No time to lose, want momenteel wordt 45% van alle groenten verspild.
Wonky werkt samen met Belgische bedrijven in de voedselverwerkende industrie om hun verse voedseloverschotten een tweede leven te geven. De groenten die ze gebruiken zijn altijd vers. Ze worden echter verspild omwille van esthetische redenen, efficiëntie of een té grote voorraad. Heel concreet redden ze tomatenpoepkes, broccolistronken, basilicumsteeltjes, een teveel aan groenten met minder populaire kleuren, blokjes groenten met een niet-standaard formaat, enzovoort. Elke Wonky dip zit bomvol geredde groenten.

De dips worden uitvoerig getest en geproefd door de Wonky heroes. Zonder hun goedkeuring, komt het product niet in de rekken. Bovendien werken ze bij Wonky samen met ervaren producenten. Zij kunnen als geen ander de overschotten een lekker tweede leven geven. Bovendien zijn de producten 100% plantaardig, lactosevrij en glutenvrij. En binnenkort ook 100% natuurlijk, zonder enig kunstmatig bewaarmiddel! Perfect dus als gezonde snack, gezond aperitiefhapje of gezonde lunch.

Wonky Food – To rescue food

Toen Wonky mij contacteerde, twijfelde ik een beetje. Niet omdat ik niet in het concept geloof maar omdat ik alles lactose vrij moet eten! Na het bekijken van de website was ik volledig overtuigd! Lactose en glutenvrije dipsausjes, halleluja.. come to mama! De 2 dipsausjes die ik mocht proeven: Gele wortel en gele paprika.

Wonky Food - To rescue food

Dit weekend op een zonnige zomeravond (kuh) bij de aperitief gingen de wonky potjes open en was het tijd voor de grote proeftest. Het moeten niet altijd beautyproducten en nagellakjes zijn hé ?

De dips zien er heel kleurrijk uit en ruiken heerlijk! Ik ben geen foodie dus ik zal proberen de smaken zo goed mogelijk te omschrijven..

Wonky Food - To rescue food

Wonky Food - To rescue food

Gele paprika: Deze pittige dip wordt gemaakt van verse gele paprika’s en tomaat. De textuur is heel erg smeuïg en is perfect om te gebruiken als dipsaus met nacho’s of broodstengels.. maar ook heel erg lekker op een toastje. Je smaakt de versheid en de frisheid meteen, de dipsaus heeft een volle maar geen té uitgesproken paprikasmaak.

Gele wortel: Deze frisse dip wordt gemaakt van verse gele wortels, proeft zeer hartig en smaakt goed door, maar door de toevoeging van Koriander vond ik deze iets minder lekker..

Beide sausjes zijn super gezond en dat smaak je ook!

Meer info en verkooppunten vind je via deze link.

Kende jij Wonky al?

Liefs,

Eefje