Warning: file_get_contents(http://instagram.com/glam_by_eefje): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 Too Many Requests in /srv/users/serverpilot/apps/beautytalk/public/wp-content/plugins/beautytalk_v2/index.php on line 463

Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Strakke buik – Tips!

In een vorige post konden jullie lezen dat ik van plan ben om strak de zomer in te gaan :) Nog 8 weekjes en ik heb 3 weken vakantie en vakantie betekent: luchtige kleding en daarmee bedoel ik vooral topjes, t-shirts, nauw aansluitende zomerjurkjes of niet meer dan alleen een bikini. Nog 8 weekjes.. dus is NU de moment gekomen om in actie te schieten!!

Strakke buik - Tips!

Ik wil het hier niet hebben over afgetrainde buikspieren (het zo begeerlijke ‘sixpack’) nee, in dit artikel geef ik je enkele tips die ervoor kunnen zorgen dat je binnen enkele weken korte metten maakt met een uitpuilend buikje. Verwacht dus niet dat je binnen de kortste keren van je vetrolletjes af bent want daarvoor zul je (i’m sorry) moeten sporten en op je voeding moeten letten, maar deze tips kunnen er misschien voor zorgen dat je met meer zelfvertrouwen in bikini over het strand huppelt! :)

Strakke buik - Tips!

*Vermijd zo veel mogelijk koolzuurhoudende dranken.
Of beter nog: vermijd koolzuurhoudende én gesuikerde dranken. Ook bier is een boosdoener. In plaats daarvan kun je beter een glas goed gekoelde witte wijn drinken. Water, water, water..drink zoveel mogelijk water, je kunt daar een smaakje aan geven door er wat citroensap aan toe te voegen.

*Voorkom een opgezette buik.
Vermijd bonen en eet direct na de maaltijd geen fruit. Drink geen te koude drankjes. In sommige gevallen kan ook melk een opgezette buik veroorzaken. Zorg verder voor een gezonde darmflora! (yoghurt is een weldoener voor de darmflora).

Strakke buik - Tips!

*Houd je in aan tafel.
Dat betekent niet dat je een dieet moet volgen. Schep per maaltijd een beetje minder op en compenseer wat je minder eet met gezonde tussendoortjes. Zo voorkom je dat je met een opgezette buik van tafel opstaat.

Strakke buik - Tips!

Beweeg, loop, fiets.
Maak gebruik van de mooie en lange avonden. Neem je vriend of hond mee en ga wandelen of fietsen. Bewegen is niet alleen goed voor de lijn maar bevordert ook de spijsvertering (en vetverbranding).

Strakke buik - Tips!

*Drink veel water.
Cliché! I know! Drink veel water, zonder koolzuur natuurlijk!

Beperk koolhydraten.
Dus: een beetje minder brood, aardappelen, pasta, rijst en te suikerrijk fruit.

Strakke buik - Tips!

Eet veel groeten, vooral rauwkost.
Vervang je lunchboterhammetjes met kaas door een zomerse salade met een beetje olijfolie, citroensap en een beetje zout (en dus niet met mayonaise).

Strakke buik - Tips!

Probeer je buikspieren tenminste twee keer per week te trainen.
Het doel is niet een ‘sixpack’ maar in eerste instantie het ontwikkelen van de buikspieren zodat die als een soort korset werken en je buik binnenhouden. Train dus je buikspieren en maak er een gewoonte van om ze in te houden. Dat is het gemakkelijkst als je rechtop zit en loopt. Niet alleen zie je dan minder buik, maar je lijkt ook langer en slanker.

Strakke buik - Tips!

Probeer eens een ‘body firming crème’.
Een crème die je huid strakker en soepeler maakt. Breng de crème masserend aan. Maak cirkelbewegingen rond je navel in de richting van de klok.

En tot slot: een bruin kleurtje doet je slanker lijken!

Ik start dit weekend met de 30 days shred of Blogilates (ik ben er nog steeds niet uit).. water drinkt al met sloten :) ik probeer   mijn 1 blikje frisdrank per dag te beperken naar 1 per week.. en rauwe groentjes eten daar moet ik nog een beetje aan wennen.. En spijtig genoeg laat de zon ons in de steek voor dat bruine kleurtje.. :(

Let jij op je voeding en probeer je voldoende te sporten om er strak bij te lopen deze zomer?

XOXO
Eefje

 • Amy

  Erg handige tips, een paar kende ik al wel maar vergeet ik altijd toe te passen (vooral dat water drinken schiet er wel eens bij in!). Ik hoop dat het me nog lukt tegen dat de zon lekker gaat schijnen, al ziet het er naar uit dat dat vast nog even duurt :(

 • Fijne tips! Met bewegen ben ik begonnen…nu die flut regen nog weg dan is het eens zo plezant!

 • Leuk artikel met handige tips!

 • dat water drinken kan ik mij maar niet aan houden, het is gewoon zo veel :D dan loop ik de hele dag gewoon over en weer naar de wc :D

 • Handig dat je deze tips deelt met ons! Ik moet echt veel meer water drinken, ik drink bijna nooit haha, ik drink veel te weinig :P Er zijn zelf dagen dat ik 3 kopjes thee drink en thats is.. iets te weinig per dag

 • Handige tips!

 • Ik heb altijd goede voornemens, maar het lukt me niet goed om mij eraan te houden :)
  Ik probeer in ieder geval!

 • ik heb in het verleden goed gekunnen en was ferm afgevallen zelfs. 4 jaar intensief gesport maar laatste maanden (bijna jaar al) geen fut of courage meer om buiten te komen om te sporten. ik snoep veel te graag; ik weet al je tips eigenlijk wel, maar het is dat doen hé… ;-)

 • Bedankt voor de tips!

  Liefs

  Lotte

 • Leuke tips, ik probeer er toch wat op te letten!

 • ik ben al 3 weken gestopt met ’s avonds te snoepen en ik eet maar af en toe een koekje meer. Frisdrank kan ik echt niet laten..