Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Sportgoals – 5 km hardlopen

Nooit gedacht dat ik 5 km aan één stuk zou hardlopen. Want eerlijk.. op het gebied van sport heb ik heel veel geprobeerd. Ik begin steeds met goeie moed en haak al even snel weer af :D De reden waarom ik ben beginnen hardlopen is simpel, ik ben dit jaar 7 kilo bijgekomen en ik voel me daar niet goed bij. Mijn doel: 4 kilo vermageren tegen onze reis in januari! 8 jaar geleden heb ik ooit een poging gedaan om te starten met Start to Run. Ik heb dit slecht enkele weken volgehouden, maar ik zag wel resultaat en stond behoorlijk strak. Dus ik stelde mezelf #goals op en wou die 5 km deze keer volledig halen!

Sportgoals - 5 km hardlopen

Iedereen kent het concept van Start to Run wel. Je loopt korte stukjes afgewisseld met korte wandelstukjes. En dit bouw je zo geleidelijk aan op. Evy Gruyaert moedigt je aan en vertelt je hoeveel je al gelopen hebt, aan welke gemiddelde snelheid en hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Ik ben gestart op 4 september samen met Karel en op 25 oktober liepen we voor het eerst 5 km aan één stuk zonder wandelstukjes ertussen. (Ik meld er graag nog even bij dat Karel een pak sportiever is dan mij en hij zonder veel moeite 10 km kan hardlopen, super lief van hem dat hij dit samen met mij deed)! De ene training ging al wat vlotter dan de andere. En de ene dag had ik al wat meer zin om te hardlopen dan de andere, maar ik ben super trots dat ik het heb volgehouden.

Wij proberen nu 3x per week 5 km te hardlopen en doen dit in weer en wind. Nope, ik loop niet als het waait! Ik heb een hekel aan wind en dan geraak ik geen meter vooruit :) Maar a bit of rain won’t stop me. En ook de koude temperaturen houden me niet tegen. Karel en ik hebben goede hardloopkledij en schoenen van Kalenji (het huismerk van Decathlon) en deze beschermen ons tegen de regen en de kou.

Find your rythm, enjoy your run! Dat is het motto van Kalenji. Ongeacht je niveau en doel, geniet van het hardlopen! Dat is het aller belangrijkste voor Kalenji. Zij willen hardlopen toegankelijk maken voor iedereen. Daarom vind je bij Decathlon innovatieve en betaalbare hardloopschoenen, hardloopkleding en accessoires met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Kalenji werkt voortdurend aan innovatieve hardloopartikelen.

Sportgoals - 5 km hardlopen

Sportgoals - 5 km hardlopen

Sportgoals - 5 km hardlopen

Sportgoals - 5 km hardlopen

Sportgoals - 5 km hardlopen

Sportgoals - 5 km hardlopen

Sportgoals - 5 km hardlopen

Sportgoals - 5 km hardlopen

Sportgoals - 5 km hardlopen

Sportgoals - 5 km hardlopen

Sportgoals - 5 km hardlopen

Sportgoals - 5 km hardlopen

Sportgoals - 5 km hardlopen

Sportgoals - 5 km hardlopen

Sportgoals - 5 km hardlopen

We love our outfits! Alles zit zo comfortabel en dankzij mijn windjack heb ik geen kou tijdens het hardlopen. Ik koos voor een warme hardloopshirt met lange mouwen en een hardloopbroek die ook beschermd tegen de kou. Onze Kalenji schoenen zijn ideaal om 5 km of meer te lopen dankzij de demping en stabiliteit!

Samen gaan hardlopen is nu een gewoonte geworden. Super leuk dat we dit samen kunnen doen. We kletsen ondertussen wat bij en genieten van de omgeving. Af en toe maak ik foto’s van de natuur om ons heen. We hebben een leuk filmpje gemaakt met onze GoPro..

Ondertussen hebben we een nieuw doel gesteld. We gaan meelopen voor Music for Life in December. We gaan dit doen in Blankenberge. 5 km lopen voor het goede doel. We hebben er al zin in!

Ben ik ondertussen al afgevallen? Nope! Nog geen 100 gr. Maar ik blijf wel stabiel en dat is ook al positief. Toch hoop ik die 4 kg nog kwijt te geraken tegen januari. Natuurlijk met de feestdagen die eraan komen zal dit wel heel erg tricky worden :D

Lief,

Eefje