Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Sfeerverlichting in je interieur met Led strips

Led verlichting heeft zijn plaats gevonden in het moderne interieur. Het heeft super veel voordelen en maar weinig nadelen. De lampjes verbruiken bijna geen energie. Dit in tegenstelling tot gloeilampen. Led verlichting gaat dan ook nog eens veel langer mee. Led verlichting vind je in alle soorten en maten. Maar de meest leuke variant is de led strip. Dit is een soort van plastic lint, met daarin allerlei kleine witte of gekleurde led lampjes. De mogelijkheden om hiermee thuis aan de slag te gaan zijn enorm. Tijd voor enkele tips waarbij je op een creatieve manier verlichting led strips kunt gebruiken.

Sfeerverlichting in je interieur met Led strips

In ons interieur maken we ook gebruik van led strips. Zo hebben wij een led strip boven de televisie laten installeren. Dit zorgt voor een sfeervolle en zachte achtergrond tijdens het tv kijken. In de slaapkamer kozen we voor een led strip boven het bed ipv nachtlampjes. Dit geeft voldoende zacht licht om nog even te lezen.

Sfeerverlichting in je interieur met Led strips

We leven allemaal tegenwoordig in onze keuken. Dus waarom deze niet extra gezellig maken. Led strips zijn ideaal om het sfeerelement aan te brengen in de keuken. Een ledstrip boven het kookfornuis of onder de kastjes zorgt voor extra licht dat niet storend is. Het is ook mogelijk om de led strips te dimmen.

Sfeerverlichting in je interieur met Led strips

De badkamer is ook de perfecte plaats om led strips te plaatsen. Heb je een bad, plaats de led strips aan de rand of onder het bad voor een mooi sfeerlicht. Of plaats een strip achter de spiegel, perfect om je make-up aan te brengen met voldoende zacht licht.

Sfeerverlichting in je interieur met Led strips

De traphal is misschien nog de meest creatiefste plaats om sfeer verlichting te plaatsen. Denk aan led strips die de tredes verlichten. Of de trapleuning in een leuk kleurtje. Mogelijkheden genoeg om meer sfeer te creëren in huis.

Het plafond is nog zo’n ideale plaats om led strips te bevestigen, bv langs de randen van het plafond met de muren. Of om bijvoorbeeld een schilderij te accenturen. Hierdoor schijnt het licht wat minder fel de kamer in en komt het rustiger over. Persoonlijk vind ik witte led strips het mooist maar je kan ook kiezen voor vrolijke kleurtjes.

Zoals ik reeds zei hebben wij led strips boven de tv in woonkamer en in onze slaapkamer. Ook hier kun je kiezen voor wit licht of voor kleurtjes. Er bestaan ook led strips die wisselen van kleur. Deze hadden we in onze vorige woning. Het veranderen van licht zorgt voor een zachte en ontspannen sfeer en is alles behalve storend. Nu kozen we voor een vaste led strip in een witte kleur.

Sfeerverlichting in je interieur met Led strips

En uiteraard kun je de led strips ook buiten in de tuin gebruiken. Want bij mooi weer vertoeven we allemaal meer binnen dan buiten. Deze led strips zijn waterdicht en zijn geschikt om te bevestigen aan een overkapping of plafond. Maar ook op de vloer zorgen led strips voor een mooi lichteffect. In de tuin zou ik persoonlijk gebruik maken van kleuren. Wij hebben een poolhouse en het lijkt me leuk deze te pimpen met gekleurde led strips. Misschien een goed idee om onze tuin deze zomer nog gezelliger te maken! Ik kijk nu al uit naar die heerlijke zomer avonden :)

Maak jij gebruik van led strips in je interieur?

Liefs,

Eefje