Warning: file_get_contents(http://instagram.com/glam_by_eefje): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 Too Many Requests in /srv/users/serverpilot/apps/beautytalk/public/wp-content/plugins/beautytalk_v2/index.php on line 463

Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Je voeten zomerklaar maken

Het is lente en dan komen wij vrouwen in actie! Tijd voor groot onderhoud! We beginnen te waxen en te scheren, we gaan naar de kapper om onze haren te voorzien van zomerse highlights, we lakken onze nagels en we halen lichte zomerkledij uit de kast. Maar.. wat we niet mogen vergeten, dat zijn onze voeten! Want als we in die nieuwe sandalen of slippers stappen dan moeten onze voeten er ook verzorgd en zomerklaar uitzien!

Je voeten zomerklaar maken

Tijd om ook hier groot onderhoud te doen met deze tips:

Je voeten zomerklaar maken

1. Neem een voetbadje
De basis van een goede voetverzorging zijn schone, propere voeten dus neem eens een deugddoend en ontspannend voetbadje.. Ik durf dat doen terwijl ik tv kijk. Zo verlies ik geen tijd en kan ik naar mijn favoriete programma’s kijken. Ik smijt er een lekker geurende bruisbal in of ik gebruik een voedende olie. Knip daarna je teennagels, want lange onverzorgde teennagels zijn ‘not done’ in open schoenen!

2. Weg met die eelt.
Voeten die onderaan geel zien van de eelt is een echte ‘nono’! Weg ermee! Je kan op verschillende manieren eelt verwijderen, en persoonlijk gebruik ik een eeltvijl (The Body Shop) en een peeling van Hansaplast. Deze peeling bevat puimsteen scrubdeeltjes en natuurlijke zoutkorrels. De amandelolie maakt mijn voeten zijdezacht! Een echte aanrader!  In de zomer verzorg ik mijn voeten elke week!
Om je voeten eelt-vrij te maken kan je ook een puimsteentje gebruiken of je voeten verwennen met een scrub.. dit kan een gewone lichaamsscrub zijn of een speciale scrub voor de voeten.

Je voeten zomerklaar maken

3. Smeren
Na het voetbadje en het verwijderen van eelt is het tijd om te smeren! Maak er een gewoonte van en zet een voetcrème op je nachttafeltje en smeer je voeten in vlak voor je gaat slapen. De voetcrème heeft dan een volledige nacht de tijd om zijn werk te doen en zo sta je ’s morgens op met poezelige voetjes!

5. Nagels lakken
Ik ga nooit, echt nooit de deur uit zonder gelakte teennagels.. zomer én winter. Ik vind een naakte teennagel gewoon niet mooi!  Zorg er altijd voor dat je teennagels recht zijn afgeknipt of gevijld zijn, breng een laagje basecoat aan tegen verkleuringen en kies een fris zomerkleurtje uit!

Heb je problemen met je voeten, bv eeltknobbels, eksterogen, voetschimmel, kalknagels of andere kwaaltjes? Ga dan even langs bij de drogist daar vind je voor ieder probleem wel een oplossing of je kan natuurlijk altijd terecht bij de huisarts of ga langs in het schoonheidssalon voor een pedicure.

Wat doe jij om je voeten zomerklaar te maken? Heb jij nog tips?

Liefs,

Eefje

  • Mijn voeten werken nooit mee…

  • Handige tips, mijn voetjes zijn op dat gebied inderdaad soms wel een beetje ondergeschoven kindertjes….