Warning: file_get_contents(http://instagram.com/glam_by_eefje): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 Too Many Requests in /srv/users/serverpilot/apps/beautytalk/public/wp-content/plugins/beautytalk_v2/index.php on line 463

Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

HelloFresh ervaringen – Mijn persoonlijke HelloFresh review

Sinds enkele weken heb ik een abonnement op de HelloFresh box. Jullie kennen het concept van HelloFresh wel allemaal denk ik.. Een box vol verse, lekkere en gezonde ingrediënten met makkelijke gerechten aan gekoppeld. In dit artikel deel ik mijn HelloFresh ervaringen in de vorm van een persoonlijke review.

Voor wie dit allemaal nieuw in de oren klinkt, lezen jullie hier even kort wat dit is..

 • Wij creëren nieuwe recepten: Elke week ontwikkelen we gezonde en lekkere recepten die een gebalanceerd en gevarieerd voedingspatroon garanderen. Heerlijk eten is onze passie en wij geloven dat iedereen elke dag vers en gezond kan eten.
 •  Wij doen je boodschappen : De passende ingrediënten voor drie of vijf complete maaltijden zijn van hoge kwaliteit en altijd vers. Voor jou betekent dat: niet meer eindeloos zoeken naar een parkeerplek, geen missende of middelmatige ingrediënten en geen lange rijen bij de kassa.
 • Wij bezorgen gratis bij je thuis: Wij bezorgen je box op zaterdag, zondag, maandag of dinsdag gratis bij je thuis. Na het ontvangen van de box zet je met de ingrediënten en het receptenboekje binnen 30 minuten een gezonde maaltijd op tafel.
 • Jij kookt – makkelijk, snel & lekker: Vanaf nu geen pakjes en fastfood meer, alleen nog maar gezonde, zelfgemaakte maaltijden met verse en verrassende ingrediënten van dichtbij en van het seizoen. De producten in de box zijn gevarieerd, van betrouwbare herkomst en worden vaak speciaal voor HelloFresh geproduceerd. HelloFresh: een box vol inspiratie!
  Info: hellofresh.be

Er is keuze uit een Originalbox, een veggiebox, een fruitbox en een familybox.. Alvorens je abonnement neemt kun je de Proefbox bestellen (dit is 1 box, zonder abonnement aan gekoppeld om te proberen).

De grootste reden waarom ik een abonnement heb genomen op de HelloFresh box, is gebrek aan inspiratie. Elke dag stel ik opnieuw dezelfde vraag aan mijn man: ‘Wat eten we vanavond, wat wil je eten, waar heb je zin in???’

De 2de reden is omdat ik onder lichte dwang van mijn diëtiste (ik ben lactose intolerant) gevarieerder moet eten en moet durven proeven (uit mijn comfortzone stappen met andere woorden).

HelloFresh ervaringen - Mijn persoonlijke HelloFresh review

HelloFresh ervaringen - Mijn persoonlijke HelloFresh review

HelloFresh ervaringen:

Na een aantal weken dit concept te proberen vond ik dat het wel tijd was om mijn HelloFresh ervaringen even te delen.. Ik koos voor de Originalbox.

Dit zijn enkele voorbeelden van gerechten..

HelloFresh ervaringen - Mijn persoonlijke HelloFresh review
Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakkenrijst.

HelloFresh ervaringen - Mijn persoonlijke HelloFresh review
Noedels met kip, broccoli en paprika.

HelloFresh ervaringen - Mijn persoonlijke HelloFresh review
Krieltjessalade met sperziebonen, cherrytomaten en ei.

HelloFresh ervaringen - Mijn persoonlijke HelloFresh review
Spaghetti olio met grana padano en romatrostomaten.

HelloFresh ervaringen - Mijn persoonlijke HelloFresh review
Scholfilet met couscous, groenten en rozijnen-pittenmix.

HelloFresh ervaringen - Mijn persoonlijke HelloFresh review
Oosterse visstoof met tomaat, broccoli en rijst.

HelloFresh ervaringen - Mijn persoonlijke HelloFresh review
Kipdrumsticks met prei, peen en gewokte rijst.

HelloFresh Review

Mijn HelloFresh ervaringen – voordelen:

Alles heeft zijn voor en nadelen natuurlijk.. ik begin met de voordelen:

De HelloFresh box wordt bij ons geleverd op zaterdag tussen 10u en 13u. Op vrijdag krijg ik een sms’je met een ‘indicatie uur’ waarop de box zal geleverd worden. Tot nu toe steeds stipt op tijd!

Alle gerechtjes staan zeer duidelijk uitgelegd op afscheurbare kaartjes. Er staat ook bij vermeld welke ingrediënten het gerecht bevat zodat indien je last hebt van allergieën of zoals als ik lactose intolerant bent hier rekening kan mee houden. Je laat die ingrediënten gewoon uit je gerecht of je vervangt ze door ingrediënten die je zelf in huis hebt. (bv. in mijn geval, gebruik ik lactosevrije melk ipv gewone melk).

Wij hoeven niet meer na te denken ‘Wat eten we vanavond?’. We volgen gewoon het schema.. dag 1 dit, dag 2 dat, enz…

Wij hoeven niet meer onverwacht naar de winkel, want alles wat je nodig hebt zit in de box. Indien we extra ingrediënten nodig hebben, word je daarover verwittigd via mail enkele dagen voor onze box geleverd wordt.

Ik eet en ontdek nieuwe dingen dat ik nog nooit eerder heb geproefd, ik eet zeer gevarieerd (de diëtiste vindt de HelloFresh box dik ok!). De box bevat vlees, kip, vis en veggie..

De producten zijn vers, lekker en gezond. De filosofie van HelloFresh is dat het duidelijk moet zijn waar de producten vandaan komen en dat ze moeten geproduceerd worden met respect voor de natuur, het milieu en dierenwelzijn.

Mijn man en ik koken meestal samen, en dat is super gezellig en deden we ervoor eigenlijk nooit :) Extra quality time dus..

Stel dat we een drukke week voor de boeg hebben, met etentjes en afspraken.. dan kunnen we onze HelloFresh box gewoon makkelijk pauzeren op de website onder ‘jouw profiel’. Dan krijgen we voor die week gewoon geen box geleverd.

Ons abonnement opzeggen kan makkelijk (na het ontvangen van 2 boxen).

De fruitbox was een beetje een tegenvaller.. te duur voor wat het maar is.

HelloFresh ervaringen - Mijn persoonlijke HelloFresh review

Mijn HelloFresh ervaringen – nadelen:

Dit is niet easy peasy, rap, rap een gerechtje klaarmaken in no-time. Nee, de duur van de gerechten ligt meestal tussen de 30 à 40 minuten. Je bent dus elke avond wel even bezig.

De opkuis erna is ‘huge‘!! Dus de tijd die we spenderen in ons keuken voor we eten en na we gegeten hebben is enorm. Sommige koppels zijn dit misschien gewend, maar voor ons is dit nieuw. Na het werk nog lang in de keuken staan is een aanpassing voor ons.

We aperitieven meer dan voorheen :) Een nadeel, hoor ik jullie denken? :) Ja, toch wel een beetje. Want aangezien we zolang bezig zijn met het klaarmaken van de gerechten, hebben we al een hongertje natuurlijk. Dus mijn man zegt iedere keer ‘flesje cava opdoen?’ ‘Wil je er een nootje/chipje bij?’ En hupla.. :) Niet zo gezond, natuurlijk.. terwijl we wel gezonde gerechtjes klaarmaken :)

De lekkerste gerechten zijn voor mij persoonlijk de Oosterse getinte gerechten en die zijn bijna altijd lactosevrij.. dus geen extra aanpassingen voor mij.
Voor ons past HelloFresh perfect in onze drukke levensstijl!

Heb jij ervaring met Hellofresh of ben je van plan dit eens te proberen? Laat het me weten in de comments!

Liefs,

Eefje

 • Heb er geen ervaring mee maar lijkt me wel leuk

  • Eefje

   Is zeker het proberen waard, hoor. Je kan altijd een proefbox bestellen om het te proberen..
   Liefs,
   Eefje

 • Lien

  Iedere maand is het bij ons thuis 1x veggie week. En daar bestellen we telkens een Hello Fresh box voor.
  Tot nu toe al 3 boxen gekregen en zeer tevreden van. Veel variatie, grote porties en je leert nieuwe ingrediënten, smaken en recepten kennen.
  Ik ben pro!

  • Eefje

   De veggiebox hebben we nog niet geprobeerd omdat er altijd 2 veggie gerechten in de original zitten.. Maar misschien doen we dat ook nog een keertje..
   Liefs,
   Eefje

 • Interessant! Echt wel wat voor mij ook denk ik.

  • Eefje

   Zeker eens proberen, er is een proefbox die je kan bestellen. Hebben wij ook eerst gedaan..
   Liefs,
   Eefje

 • Mieke

  Het lijkt me vooral handig om ideetjes op te doen en nieuwe recepten en smaken te leren kennen.

  • Eefje

   Ja, is het ook. Als er vrienden komen eten, dan maken wij een gerechtje uit de box klaar..
   Liefs,
   Eefje

 • zelf heb ik ook wel eens kennis gemaakt van de hello fresh box en dat beviel eigenlijk best wel goed…eigenlijk weet ik niet waarom ik geen abonnemnent ee heb genomen, want het was wel handig eigenlijk…

  • Eefje

   Het is echt super handig.. vooral omdat je super gevarieerd en gezond eet.
   Liefs,
   Eefje