Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Dit zijn de lekkerste kerstgebakjes!

Kerstmis komt eraan, je begint stilletjes te denken aan pakjes onder boom. Of begint je maag al te grommen en denk je eerder aan alle heerlijke kerstgerechten? Organiseer jij dit jaar Kerst bij jouw thuis, breng je graag iets mee voor het feest of geniet je vooral zelf van heerlijke zoete lekkernijen? Wel hieronder vind je enkele goede tips en adresjes..

Typisch kerst
Laten we beginnen om de meest typische kerstgebakjes eens door te nemen. Een klassieker blijft natuurlijk een kerststol, die ook heel gemakkelijk zelf te maken is. In deze tijd van het jaar kun je dit dessert in elke supermarkt vinden, maar het allerlekkerst blijft natuurlijk om het zelf te maken. Tegenwoordig is een gingerbread huisje ook helemaal hip. Het kost wel enorm werk om deze helemaal zelf te maken, dus gelukkig kun je paketten kopen, die je alleen nog zelf in elkaar hoeft te zetten. Zo kun je, je helemaal op het versieren van het huisje storten. In Engeland hebben ze nog veel meer typische kerstgebakjes, van mince pies en Christmas pudding tot Yule log en trifle. Dus als je het even helemaal gehad hebt met de kerststol kun je natuurlijk ook een van deze gebakjes proberen te maken.

Dit zijn de lekkerste kerstgebakjes!

De lekkerste gebakjes van Gent
Geen zin om zelf te kerstcake in elkaar te knutselen. Wel, niet getroost, want tegenwoordig kun je ambachtelijke dessert makkelijk thuis laten leveren met diensten, zoals Deliveroo. Met kerst kun je zo gemakkelijk de lekkerste gebakjes op tafel zetten, zonder enige moeite. In Gent is vooral Julie’s House een aanrader. Deze zaak is opgericht door Julie Stampaert die helemaal gepassioneerd is door zoete lekkernijen. Op haar 25e begon ze aan dit avontuur. Ze studeerde voor kok en ontdekte dat vooral bakken helemaal haar passie is. Je vindt in dit schattige gebakswinkeltje dagelijks heerlijke taarten en cupcakes in prachtige kleuren! Je hebt hier zelfs de keuze om cupcakes of taarten te personaliseren. Bij Bakkerij de Bruine kun je nu al heerlijke kerstkransen en stolletjes bestellen. Zo zie je maar, kerst hoeft helemaal niet moeilijk te zijn met de hulp van deze kerstengeltjes.

Dit zijn de lekkerste kerstgebakjes!

Tips voor een zoete kerst
Als je een machtig kerstmaal serveert, kan een mierzoete en rijke cake misschien iets teveel van het goede zijn. In dat geval kun je beter kiezen voor een luchtiger dessert, zoals bijvoorbeeld een fruitige semifredo (ijstaart) of een gebakken peer uit de oven. Vermijd in ieder geval chocolade of koolhydratenrijke desserts na een zwaar kerstmaal.
Als je moeilijke eters hebt onder het gezelschap of in het algemeen voor variatie wil zorgen, kun je ook voor een dessertbuffet kiezen met allerlei kleine hapjes. Wat dacht je van bijvoorbeeld een tafel vol macarons, mini mince pies, kerstkoekjes en plakjes kerststol. Zo kan iedereen naar hartelust de hele avond van de lekkernijen smullen, zonder zich opgedrongen te voelen.

Dit zijn de lekkerste kerstgebakjes!

Waren de ogen groter dan de mond? Dan zijn er gelukkig talloze opties om de dessert te hergebruiken in nieuwe creaties. Kerststollen en Christmas cakes zijn bijvoorbeeld gemakkelijk in te vriezen en kunnen op een later tijdstip in een zelfgemaakt ijsje veranderd worden. Ook koekjes, schuimpjes en andere zoetigheden kunnen makkelijk verwerkt worden tot nieuwe, frisse creaties. Denk maar eens aan zelgemaakte chocolade met brokjes koek of als bodem voor een frisse fruittaart.

Meteen zin in een gebakje? Wel, zoals je kunt zien, heb je genoeg keuze voor deze feestdagen. Genieten van al dat lekkers wordt alvast geen probleem!

Wat is jou favoriete kerstgebakje?

Liefs,

Eefje