Warning: file_get_contents(http://instagram.com/glam_by_eefje): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 Too Many Requests in /srv/users/serverpilot/apps/beautytalk/public/wp-content/plugins/beautytalk_v2/index.php on line 463

Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Dilea Zero Lactose

Ik schreef al vaak over mijn lactose intolerantie en hoe deze levensstijl me bevalt. Lactose intolerant zijn betekent niet dat je alle zuivel uit je leven moet bannen. In de supermarkt zijn er al heel wat alternatieven om toch lekker te kunnen eten zonder daarna naar het toilet te rennen.. Zo is er de mogelijkheid om alle melkproducten te vervangen door soja producten maar ik hou minder van die zoete soja smaak. Ik heb het een kans gegeven, maar ik kan er niet aan wennen. Een andere mogelijkheid zijn de lactose vrije producten en zo leerde ik Dilea Zero Lactose kennen. Hierdoor kan ik gewoon eten wat ik lekker vind zonder alle ongemakken. Ik kreeg van Dilea een pakket toegestuurd vol lactose vrije producten en de voorbije weken heb ik de producten getest..

In het pakket:

Abdijkaas (sneetjes)
Feta kaas
Room
Platte kaas (natuur en met aardbei)
Brie
Smeerkaas
Chocolade pudding

Dilea Zero Lactose

Dilea Zero Lactose

Dilea beweert dat je met hun producten kan genieten van zuivelproducten zonder dat de smaak anders is, hier ga ik maar deels mee akkoord. Sommige producten smaken inderdaad identiek als de ‘gewone’ zuivelvariant. Maar andere smaken toch net ietsje anders en dan heb ik het meer over een specifieke nasmaak of een iets fletsere smaak. Dit gevoel had ik bij de abdijkaas, de smeerkaas en de plattekaas natuur. De abdijkaas had zeer weinig smaak en de plattekaas smaakte eerst zeer lekker maar had toch een nasmaak. Mits een klein beetje suiker erbij was dit verholpen en was de smaak helemaal top! Ik had trouwens nog geen lactose vrij alternatief gevonden voor platte kaas (en ik eet dat eigenlijk zeer graag). Dus deze staat nu standaard op mijn boodschappen lijstje.

De brie heb ik niet kunnen proeven want manlief en dochterlief zijn grote brie fans en die was in no-time op, dus ik ga ervan uit dat deze overheerlijk was :)

Dilea Zero Lactose

Dilea Zero Lactose

Dilea Zero Lactose

De Dilea Zero Lactose room heb ik verwerkt in een gerechtje. Broccoli pasta salade..

Dilea Zero Lactose

Save the best for last! Het toppertje uit deze Dilea producten (en geloof me, hier is om gevochten!).. de chocolade pudding! Heerlijk!!

Dilea Zero Lactose

Lactose intolerant zijn vraagt een grote aanpassing, ook voor de rest van mijn gezin. Maar mijn man en dochter eten net zoveel lactose vrije producten als ikzelf. De gewone melk is hier al 1,5jaar vervangen door lactose vrije melk, en de lactose vrije kazen gaan even vlot door het mondje als de gewone kazen. Als er vriendjes of vriendinnetjes komen eten dan zegt mijn dochter iedere keer: ‘alles is hier lactose vrij, maar het is even lekker, hoor’. Nee, ik hoor ze niet klagen..

Super leuk dat Dilea zoveel lactose vrije producten op de markt brengt, al mag er van mij nog heel wat bij komen zoals lactose vrije ijsjes (en dan bedoel ik geen schepijs, maar ijsjes zoals cornetto en magnum). Ik mis dit echt en i swear.. ik koop een volledige voorraad zodat ik de zomer ermee door kan :)

Dilea Zero Lactose is te koop in supermarkt oa: Delhaize, Carrefour en Colruyt. Meer info over Dilea vind je op de website.

Heb jij de producten van Dilea al geprobeerd?

Liefs,

Eefje

  • Essential Honesty

    Ik heb deze avond prei/witloofrolletjes gemaakt met de melk van Dilea :) De saus was véél minder zwaar, en ‘k was voor de verandering eens NIET ongemakkelijk..