Bekijk meer foto's van Eefje op Instagram

@glam_by_eefje Volgen

Volgers

Buiten genieten met een E-bike

De eerste zonnestralen, aah..  heerlijk toch. De vogeltjes zijn weer vrolijk, alles staat weer in bloei en de goesting om weer buiten te komen is er weer :) Ik ben een buitenmens, zomer en winter. Ik heb frisse buitenlucht nodig. Ik werk 4 dagen in een winkel en dan kom ik amper buiten. De dagen die ik dan thuis ben wil ik echt een frisse neus halen.

Buiten genieten met een E-bike

Ik ga altijd met de wagen naar het werk en eerlijk, zo ver is het eigenlijk niet. Max  20 km rijden en ik ben op mijn bestemming. Dit is eigenlijk best te doen met de fiets. Alleen zie ik enorm op tegen de inspanning en tijd die ik onderweg ben. Tenzij dit met een elektrische fiets kan natuurlijk. Want elektrische fietsen, ze zijn hip! Je ziet ze altijd en overal!

Ik overweeg nu al een tijdje om een elektrische fiets of e-bike zoals ze ook noemen aan te schaffen. Ik werk tijdens de lente en zomermaanden aan de kust. Mijn route daar naartoe is prachtig om te fietsen. En ik ben ook nog eens sportief bezig.

Elektrisch fietsen heeft natuurlijk heel veel voordelen. Dankzij de elektrische ondersteuning fiets je licht en comfortabel. Zelfs met tegenwind of bergop wordt fietsen een makkie. Je kunt dus perfect grote afstanden afleggen zonder vermoeid te raken. Zorg er natuurlijk wel voor dat je batterij voldoende opgeladen is :)
Door gebruik te maken van hogere snelheden (bv. 25 km per uur) verkort je reistijd en ben je even snel als bv met een scooter.
Niet onbelangrijk, het is bovendien ook nog eens milieuvriendelijk. Je produceert geen uitstoot, dus je doet een goeie zet voor het klimaat.

Nog een voordeel: ondanks dat je met ondersteuning fietst ben je toch fysiek actief. Je hoeft daarna niet meer naar de sportschool, haha :D

Zijn er dan geen nadelen? Toch wel, een elektrische fiets is best wel duur in aanschaf. Al zijn er natuurlijk wel flinke prijsverschillen.
De capaciteit van de accu kan te krap zijn, zeker als je lange afstanden doet en als de accu na verloop van tijd slechter wordt.
Het onderhoud en de reparaties zijn duurder dan bij een normale fiets.

Via Matrabike kun je kennis maken met alle soorten e-bikes. Een Matrabike e-bike kopen kun via de webshop of in een fysieke winkel in je buurt (waar je ook nog eens een proefritje kan doen)!

Buiten genieten met een E-bike

Buiten genieten met een E-bike

Misschien heb ik mezelf wel overtuigd door dit artikel te typen. Want ik ben graag buiten, sportief en milieubewust. Misschien dat ik dan enkel nog de wagen neem als het regent :)

Heb jij  een elektrische fiets? Of overweeg je er één te kopen?

Liefs,

Eefje